İç Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi

    Dahiliye yoğun bakım ünitesi 14 yatak olarak hizmet vermektedir. Tüm yoğun bakım içinde hepafilltreler mevcut olup, 1 adet pozitif basınçlı oda bulunmaktadır. Kemik iliği transplantasyonu yapılan ve organ nakli sonrası yoğun bakım ihtiyacı olan hastalar bu oda da izlenmektedir.

   Dahiliye yoğun bakım ünitesinde; sorumlu hemşire dahil 22 hemşire ve 12 personel ile birlikte hizmet vermektedir. Yoğun bakımda nefroloji, gastroenteroloji, hematoloji, endokrinoloji, göğüs hastalıkları, onkoloji v.b. dâhili birimlerin hastaları takip edilmektedir.

   Yoğun bakım odalarının 10'u tek yataklı izole oda; 2’si 2 yataklı odalar olup, her hasta için yatak başı monitörü ve solunum destek cihazı ekipmanlarına sahiptir. Ayrıca tüm hastaların takibi, yoğun bakımın farklı iki yerinde bulunan merkezi monitör sistemi ile yapılmakta; olası ani durumlarda müdahale edilebilmektedir. Ünitemiz 24 saat kamera sistemiyle izlenebilmekte bu sayede hastaların aktif takibi ve çalışanların 24 saat denetimi sağlanabilmektedir. 

   Hastalar için ayrı bir banyo ve tuvalet bulunmaktadır. Gerekli durumlarda hastaların kullanması sağlanmaktadır. Doktorların dinlenebilmesi için birim içerisinde 2 adet doktor odası mevcuttur. Ayrıca; doktor odasında 24 saat internet sistemi bulunmaktadır. Tüm çalışanların yemek ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde mutfak bulunmaktadır. Yoğun bakım içinde tıbbi cihazların bulunduğu 1 oda, sarf malzemelerin bulunduğu 1 depo vardır. 5 yoğun bakım odasında diyaliz sistemi mevcut olup, gerektiğinde hastalar bu odalarda diyalize alınmaktadır.

   Yoğun bakıma kabul edilen hastalar doktor, hemşire ve personel tarafından karşılanarak yatağa alınıp, monitörizasyonu sağlanmaktadır. Her gün hastalara düzenli olarak vücut banyosu, gerektikçe ve haftada en az bir kez olmak üzere saç banyosu ile gün içinde hastanın genel durumuna göre diğer bakımları uygulanmaktadır. Yatak yaralarını önlemek için, her yatakta havalı yatak kullanılmaktadır. Hastalardan haftada iki gün rutin olarak kültür alınmakta olup; hastalarda meydana gelen olası enfeksiyon durumlarında hasta izole edilmektedir.

   Oral olarak yeterli beslenemeyen hastalarımız enteral ya da hastanemiz bünyesinde kurulmuş olan TPN ünitesinde hazırlanan parenteral solüsyonlar ile desteklenmektedir.