Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım

   Anestezi ve Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesi Politravma, intoksikasyonlar, sepsis, postoperatif solunum yetmezlikleri vb. durumları nedeniyle sürekli gözlem altında olmaları gereken ve yaşamsal fonksiyonları cihazlar ile desteklenen hasta grubuna hizmet vermektedir.                                                               

    Ünitemizde  toplam 13 yatakla hizmet sunmaktadır. 8 yatak açık alanda bulunmaktadır. İzolasyon gerektiren hastalar için 5 adet tek kişilik oda mevcuttur. Ayrıca yoğun bakımda 1 adet doktor odası ve çalışanların yemek yiyebileceği mutfak bir vardır.

   Yoğun bakımımızda  13 adet yatak başı monitör,

                                         1 adet telemetri ( merkezi monitör),

                                         13 adet solunum destek cihazı,

                                        1 adet defibrilatör,

                                        1 adet transport monitör  (hasta transferi için),

                                        1 adet transport mekanik ventilatörümüz (hasta transferi için) mevcuttur.

   Ünitemiz 24 saat kamera sistemiyle klinik sorumlu doktoru tarafından izlenerek bu sayede hastaların aktif takibi sağlanabilmektedir. Bilinci açık hastaların dış ortamla bağlantılarının kesilmemesi için dilediklerinde televizyon izleme imkânı sunulmaktadır. Yoğun bakımda genel durumu düzelen hasta servise çıkarılmaktadır.

   Reanimasyon ünitesinde toplam 20 hemşire, 1 solunum terapisti ve 12 personel görev yapmaktadır.

   Her yıl gerek birim içerisinde gerekse hastane genelinde planlanan, eğitim koordinatörlüğünün düzenlediği eğitimlere, tüm ekibin katılımı sağlanarak modern yoğun bakım hizmet kalitesine ulaşılmaya çalışılmaktadır.