Cerrahi Yoğun Bakım

 

  Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi 9 Yataklı Genel Cerrahi, 7 Yataklı Beyin Cerrahi, 5 Yataklı Göğüs Cerrahi olmak üzere toplam 21 yatağa; sorumlu hemşire dahil 25 hemşire ve 15 personel ile hizmet vermektedir. Yoğun bakımda 4 iki yataklı, 4 tek yataklı, 3 negatif basınçlı ve açık alanda 6 yatak bulunmaktadır. Negatif basınçlı odalar izolasyona uygun olarak çift kapılı yapılmıştır; açık alandaki yatakların ise 4’ü beyin cerrahi bölümüne,  2’si göğüs cerrahiye aittir. Yataklar oda sistemi şeklindedir ve otomatik cam kapı sistemi vardır. Bölümler ise dokunmatik butonla açılan cam kapılar ile birbirinden ayrılmaktadır.

   Her bölümde yatak başı monitör sistemi, ventilatör sistemi ve diyaliz sistemi mevcuttur. Yatak başı monitör kolonunda acil durumlar için hemşire çağrı sistemi bulunmaktadır. Yoğun bakımın koridorunun tavanında ışıklı ve sesli acil durumlarda sağlık personelini yönlendirmek için çağrı sistemi yapılmıştır. Bu sistemi kolaylaştırmak için her odaya numara verilmiştir. Hemşire çağrı cihazı da bu sisteme paralel olarak hemşire deskine bağlanmıştır. Acil müdahale durumunda düğmeye basıldığında hemşire deskine uyarı gitmekte ve koridordaki çağrı sistemi de alarma geçmektedir.

   Cerrahi yoğun bakım ünitesinde doktor odası, tedavi odası, dinlenme odası, malzeme deposu, hemşire ve personel lavabosu bulunmaktadır.

   Yoğun bakımımızda 3 adet telemetri ( merkezi monitör),

                                    4 adet defibrilatör,

                                    3 adet transport monitör  (hasta transferi için),

                                    3 adet postural drenaj cihazı (taputman için)

                                    1 adet kangazı cihazı,

                                    1 adet yüksek frekanslıventilatör,

                                    3 adet ısıtıcılı battaniye,

                                    2 adet bibap cihazı,

                                    1 adet görüntülü bronkoskopi cihazı mevcuttur.