Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım

   Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi tadilatta olması dolayısıyla geçici olarak kalp damar cerrahi ara yoğun bakım ünitesinde 4 yatağa, 6 hemşire ve 4 personel ile hizmet vermeye devam etmektedir.

   Yoğun bakım ünitesi haftanın beş iş günü önceden planlanmış ameliyatlar ve bunun dışında acil durumlarda alınan vakaları  takip etmektedir. Operasyon sonrası hastalar yoğun bakıma sedatize olarak geldiği için solunum destek cihazı ve monitör hazır bulundurulmaktadır. Hastanın monitörizasyon sonrası, kan gazları ve tetkikleri için kanları alınır, santral venöz basınç takibi yapılır ve sonuca bağlı olarak sıvı, gerekli kan ürünleri replesmanı yapılır. Takılı olan sualtı drenaj sistemleri (thoraks, mediasten) takip edilir. Hastanın vücut ısısı ve hemodinamisi stabilleştikten sonra hastanın ihtiyacına göre tedavi ve bakımı yürütülmektedir.

   Kalp transplantasyonu yapılan hastalarda, rutin kalp ameliyatlarından farklı olarak hastanın aldığı immunospresif tedaviden dolayı izolasyon odasına alınmakta, yoğun bakım giriş-çıkışları minimuma indirilmekte, izolasyon önlemleri alınmaktadır. Bu hastalar tek hemşire ile takip edilmekte; 10 günlük süreden sonra yoğun bakım dışında yine izole bir odaya alınarak, tek hemşirenin gözetiminde 2 hafta takip edilmektedir.

   Ayrıca Dilate Kardiyomiyopatisi olan, nakil sırası bekleyen ve bu süreci desteksiz geçiremeyecek derecede sıkıntılı olan hastalar için yapay kalp destek cihazı kullanılmakta ve bunlar hasta adına sipariş üzerine hastanemiz tarafından gerekli yazışmalarla temin edilmektedir.

 

   Yardımcı destek cihazlarımız 4 adet monitör,

                                                       3 adet ventilatör,

                                                       2 adet İntraaortik balon,

                                                       2 adet Extra Corporal Dolaşım Oksijenatör

                                                       2 adet Pace-maker,

                                                       1 adet Defibrilatör,

                                                       1 adet Ecocardiyografi,

                                                       1 adet Elektrokardiyografi,

                                                       1 adet Kangazı ölçüm cihazı,