Pediatri Yoğun Bakım

  

Pediatri Yoğun Bakım Ünitesi'nde 1ay ve 16 yaş arasındaki orta ve ileri derecede hayati riski bulunan çocuk hastalarımıza hizmet vermekteyiz.

  Ünitemiz 8 yataklı olup, bütün yataklarımız için monitorizasyon yapılmakta, ventilatör cihazlarımız ile ileri yaşam desteğine ihtiyaç duyan çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. Ayrıca bir adet izolasyon odamız mevcut olup, kendisinin yada diğer hastaların sağlığı açısından izolasyon gerektiren hastalarımız için kullanılmaktadır. Ünitemizde ayrıca iki adet defibrilatör, bir adet EKG cihazı bulunmakta, taşınabilir ultrasonografi ve grafi cihazları ile tetkiklerimiz hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

   Ünitemizde periton diyalizi, hemodiyaliz, ve aferez işlemleri yapılmakta, uygun hemşirelik bakımı sağlanmaktadır.

   Ünitemizde hastalarımız kendi özellikli durumlarına göre ağızdan, mideden, bağırsak veya damar içinden beslenir. Damar içi beslenme sıvıları parenteral besin laboratuarlarında steril olarak hazırlanıp üniitemize gelir. Mamalar özel olarak ünitemizdehemşirelerimiz tarafından hazırlanır.

   Ünitemizde küçük cerrahi işlemler yapılabilmektedir ( CVP kateter takılması, trakeostomi açılması, hemodiyaliz ve periton diyaliz katateri yerleştirilmesi). Ünitemiz 1 koordinatör hekim, 2 asistan hekim, 1 koordinatör hemşire ve 12 yoğun bakım hemşiresi ve 5 personel ile sürekli hizmet vermektedir.

   Çocuk yan dalları ile birlikte her türlü branşta uzman ile hastalar konsülte edilmekte tedaviler uzman hekimlerin önerileri ile yönlendirilmektedir.